Trending

image

De hashtag ‘WorldSeries’ was trending op twitter na Game 1 en dat maakte nieuwsgierig. Bij het bekijken van die tweets werd al snel duidelijk dat het niet heel vaak over honkbal ging.

Ploegend door de timeline #worldseries wemelde het van de berichten van vrouwen die zich wilden uitkleden, vrouwen die al zo goed als bloot waren en een verdwaalde tweet van iemand die wilde dat we allemaal keken naar een lang interview met de Indiase politica Sonia Gandhi. Creatief hoogtepunt kwam van een gast die het nodig vond foto’s te bewerken met een Pakistaanse vlag. Zo had hij een Amerikaanse zeearend, een opgestoken duim en een straaljager ingekleurd met groen en een witte halve maan.

De meeste tweets werden geplaatst door ene Tom en Geetika. Allebei waren ze gehackt en een duistere bank probeerde via de twee op allerlei manieren mij een lening, een piramidespel of iets anders obscuurs aan te smeren.

Vermoedelijk hadden Tom en Geetika gisteren ontdekt dat hun account werd misbruikt, want #WorldSeries was niet langer trending na Game 2. Er waren namelijk veel belangrijker zaken zoals Lange Frans met zijn fittie met het AD. En dus gingen de tweets met de hashtag WorldSeries, Royals en Mets weer gewoon over honkbal.

Nou ja, het ging ook veel over de vrouw van Ben Zobrist. Julianna is hoogzwanger en journalisten vroegen zich af of de Royal wel alle wedstrijden kan spelen. De kwestie werd pas leuk toen ook Julianna zich ermee ging bemoeien. ‘Reporters hebben denk ik wel iets beters te doen dan te informeren naar mijn ontsluiting’, twitterde ze. ‘Als er iets gebeurt dan neem ik een selfie van mij en de baby en stuur die naar Ben na de wedstrijd.’

Ook belangrijk op twitter was het haar van Jacob deGrom. De pitcher van de Mets heeft besloten straks in de winter zijn lange manen af te knippen. Mensen die hem vergeleken met een cocker spaniël waren opgelucht. Toevallig moest deGrom tegen Johnny Cueto pitchen en die heeft weer lange zwarte rasta’s. ‘Battle of the hair’ en ‘May the best hair win.’

Winnaar werd overigens Cueto die in negen innings slechts twee hits tegen kreeg. Een lokaal televisiestation wilde Cueto interviewen, maar stelde per ongeluk de vragen aan zijn broer. De journalist had het niet door, maar reporter Anthony Castovince van MLBreport die er naast stond wel en hij maakte het wereldkundig met een tweet.

Intussen staat het al 2-0 voor de Royals. De Mets mogen in hun eigen stadion in New York proberen er nog iets van te maken. Die wedstrijden kun je gerust bekijken zonder twitter bij de hand. Je mist niks. Behalve dan een uiterst boeiend gesprek met Sonia Gandhi. Net als met het beroemde tijdschrift dat onlangs besloot te stoppen met naaktfoto’s, lees je twitter natuurlijk ook alleen voor de interviews.

Gepubliceerd op Sport Amerika
Tekst © honkbalopzolder
Foto: Keith Allison
(Jacob deGrom)