Will Smith vs Will Smith

Walmart associates from around globe gather during the 2011 Walmart Shareholders' Meeting. (photo by Spencer Tirey, Tirey Photography)image

Zal Will Smith ooit Will Smith ontmoeten? Als het aan Will Smith ligt wel. Hij schreef zelfs een mooie brief aan Will Smith, maar Will Smith heeft nog niks van zich laten horen. De Will Smith van de brief is een honkballer bij de Milwaukee Brewers. De ander is de beroemde acteur en rapper.

Pitcher Smith pende zijn boodschap eind maart 2015 aan acteur Smith. Voor de gein natuurlijk, maar als je dan toch een grap uithaalt moet je het wel goed doen dacht Will. In een filmpje is te zien hoe hij in de kleedkamer van de Brewers driftig zijn zinnen op papier zet. Ondertussen klinkt een zwijmelmuziekje en leest hij de woorden hardop voor.

‘Beste Will Smith. Ik ben het, Will Smith! Maar je mag mij Will noemen… Naast dezelfde naam hebben wij nog veel meer gemeen. We zijn allebei lang, hoewel ik langer ben. We houden allebei van ‘gettin jiggy wit it’. Jij speelde in de film ‘Wild Wild West’, ik heb een cowboyhoed… Als je een keer komt kijken zal ik zoveel mogelijk mensen uitgooien speciaal voor jou… Ik kan niet wachten je te ontmoeten en je BFF te worden… Hoogachtend, die andere Will Smith. PS: Is het cool als ik tegen mensen zeg dat we elkaar heel vaak zien? Zo niet dan stop ik daarmee. PPS: Ik heb een grote poster van de film ‘Independence Day’ in mijn locker en het kan mij niks schelen dat andere pitchers mij daarom uitlachen. Die poster blijft voor altijd hangen.’

Smith’s teamgenoten vonden het al even grappig en begonnen de campagne #WillmeetsWill op twitter. Compleet met video natuurlijk. Daarin is te zien hoe pitcher Rob Wooten met een dikke grijns vrij vertaald ongeveer zegt: “Wij zijn doodmoe dat onze Will Smith denkt dat hij de echte Will Smith is. Dus als de echte Will Smith nou onze Will Smith ontmoet dan zet de echte Will Smith onze Will Smith misschien een keer op zijn plaats.” Reliever Jeremy Jeffress: “Hij moet hem ontmoeten. Het moet!”

Bij de Brewers noemt iedereen hem overigens de derde Will Smith, want in het American Football liep er nog eentje rond met dezelfde naam. “Het zou pas echt raar zijn als we Will Smith uit de NFL ook uitnodigen”, bedacht voormalig Brewer Kyle Lohse.

De club uit Milwaukee stuurde met hun officiële account zelfs een tweet naar de vrouw van Will Smith. ‘Denk je dat je ons zou kunnen helpen dit te organiseren?’, stond er in het bericht. Helaas voor Will geen antwoord.

Het zou fijn zijn als er snel een einde aan de campagne wordt gebreid. Dus kom op Will Smith doe niet zo flauw. En met Will Smith bedoel ik natuurlijk Will Smith die niet meer zo flauw moet doen. Die andere Will Smith, niet die ene.

Gepubliceerd in Fastball Magazine nr. 22, april 2016
Tekst © honkbalopzolder
Foto’s: Keith Allison & Walmart
(Links Will Smith, rechts Will Smith)