Baseball for president

image

Donald Trump krijgt publiekelijk steun van Paul O’Neill. Dat kostte de Republikeinse presidentskandidaat weinig moeite. Tijdens een speech in één van zijn golfclubs zag hij de voormalig Yankee zitten.

“Kijk dat is Paul O’Neill van de Yankees. Sta even op Paul. Hé Paul, jij komt toch uit Ohio?” Paul knikte. “Steun je mij Paul?” O’Neill riep dat hij niet voor niks in het publiek zat. “Ik hou van je Paul.” En dat was dat.

Zouden kiezers nou echt onder de indruk zijn dat een vijfvoudig winnaar van de World Series Trump steunt? Geen idee. Maar stel nou dat het een rol speelt, wie van de presidentskandidaten heeft dan de honkballers met het meeste prestige achter zich?

Fijn voor Trump is dat ook Johnny Damon (2x World Series) voor hem heeft gekozen. Minder voor ‘The Donald’ is dat John Rocker aan zijn kant staat. Jaren geleden vond de oud-closer van The Braves dat de New Yorkse metro vol zat met ‘homo’s, aidslijers en veel te veel buitenlanders’. Nu vindt hij dat Trump ‘Amerika wakker heeft geschud.’

Clay Buchholz heeft ook zijn voorkeur voor Trump uitgesproken. De pitcher van de Red Sox leerde via de miljonair zijn huidige vrouw kennen. Veel meer redenen om voor Donald te stemmen heeft Buchholz niet nodig. “Trump is aardig. Politiek kan mij weinig schelen. Hij zegt tenminste wat hij denkt.” Tja. Een achterneef van mij zei ook altijd wat hij dacht, maar die was niet helemaal goed. Vroeger was je dan de dorpsgek, tegenwoordig denken mensen dat je het land kunt besturen.

Verder signeerde Pete Rose een bal voor Trump met de tekst: ‘Maak Amerika alstublieft weer groots.’ Trump wilde de honkbalicoon direct in de Hall of Fame toelaten. Een plek waar Rose niet in mag omdat hij in het verleden als coach op wedstrijden van zijn eigen team gokte.

Analist en oud-honkballer Curt Schilling is eveneens pro-Trump. Hij haalde zelfs uit naar Trumps rivaal; Democraat Hillary Clinton. Het is iets te ingewikkeld om uit te leggen, maar Schilling maakte zich druk om het email-schandaal rondom Hillary en zei dat ze haar ‘ergens onder een gevangenis moesten begraven.’

Zo heeft Donald dus een gokker, een agressieve commentator, een xenofobe idioot en een verliefde domoor aan zijn kant. Toch nog altijd beter dan de Republikeinse kandidaat Ted Cruz. Hij heeft slechts de steun van de honkbalbroers Benham. Wie? Juist, dat is precies het probleem. Maar het kan altijd nog zieliger, want Republikein John Kasich heeft helemaal geen honkballer die hem goed vindt.

Bij de Democraten staan oud-spelers Frank Viola (MVP World Series 1987) en Frank Viola III achter Bernie Sanders. Hillary Clinton heeft ook twee steunbetuigingen.  Eén daarvan is Hank Aaron, held van beroep. Als Barry Bonds geen doping had gebruikt was Aaron nog altijd homerunkoning geweest (755).

Met Aaron aan boord lijkt Clinton de meeste punten te scoren. Veel meer dan Trump en Sanders. Totdat je er achter komt wie die andere honkballer is die geld heeft gedoneerd aan haar campagne. Dat blijkt Alex Rodriguez te zijn, de meest gehate speler uit de Major League. Weg punten.

Dus wie is nou de kandidaat met het meeste honkbalaanzien? Trump, Sanders of Clinton? Zoals ze in Amerika zeggen als ze het niet zeker weten: Too close to call.

Gepubliceerd op Sport Amerika
Tekst © honkbalopzolder
Foto: Gage Skidmore
(Donald Trump)