Choco-Max

image

Max Scherzer ziet er uit als een kind van vier die net een chocolade ijsje heeft gegeten. Op zijn kin, wangen, pet, in zijn neus, overal zit chocoladesaus. Heeft de pitcher van de Nationals allemaal te danken aan teamgenoot Drew Storen. Die vond het een goed idee een flesje choco-siroop over Scherzer leeg te gooien.

Saus druipt in slierten van Scherzers pet en dikke klodders vallen op zijn pak. De chocola sijpelt nu ook in zijn nek, maar Max grijnst. Hij had hier een klein beetje op gerekend. Zelf heeft hij op deze manier al vier medespelers te grazen genomen. En zo vlak na zijn shut-out, met zestien strike-outs en slechts één hit tegen kom je vanzelf aan de beurt.

Outfielder Denard Span had het een paar weken geleden min of meer al aangekondigd. “Ik hoop dat Max snel iets heel bijzonders doet. Dan moeten we eigenlijk dingen naar hem smijten die nog beter zijn dan siroop. Pinda’s, slagroom, kersen, alles.”

Scherzer begon met chocola te strooien ergens eind april. De Nationals hadden een beroerde seizoenstart en stonden in Atlanta met acht runs achter tegen de Braves. Ineens sloeg de wedstrijd om, timmerde Dan Uggla zijn ploeg naar een voorsprong en wonnen de Nationals het duel. Grote held Uggla mocht voor televisie wat clichés ophoesten en voelde ineens iets kleverigs in zijn nek stromen. Lachend rende Scherzer weg met een fles choco-saus in zijn hand.

“Ik dacht wel dat ze iets in mijn gezicht zouden gooien of iets op mijn hoofd zouden dumpen”, lachte Uggla. “Het was dus chocoladesiroop en dat is prima.”

Scherzer mocht het uitleggen. Het is een manier om de winst compleet te maken. Net als je een ijsje helemaal compleet maakt met chocoladesaus. “It tops it all off.”

Het voelt alleen vies plakkerig en het wordt al snel een zootje weet inmiddels ook Scherzer. Maar het smaakt wel lekker. “Heerlijk”, glundert Max. “Echt heerlijk.”

Vrolijk wandelt Scherzer naar de kleedkamers en mikt zijn vieze pak in de wasmand. Cadeautje voor de materiaalman. Die vertelde onlangs aan de Washington Post hoe hij de chocotroep uit het honkbalpak krijgt.

Let op, hier komt het wasvoorschrift: Eerst moet het pak twee uur weken in heet water met wasmiddel. Dan schrob je met de hand de vlekken met een speciaal wasmiddel en eventueel gebruik je een gel waarmee je hars verwijderd. Daarna gooi je het uniform in een gewone wasmachine. Maar dan ben je er nog niet, want als het pak uit de machine komt doe je alles nog een keer helemaal opnieuw. En dan nog een keertje. Hopelijk is het pak dan weer zo goed als nieuw.

De choco-douche lijkt na de taart-in-je-bek, scheerschuim-in-je-gezicht en een bak ijskoude limonade over je hoofd definitief een nieuwe manier om winst te vieren in de Major League.

Maar Scherzer denkt al weer groter. “Het was een zootje… maar het was het allemaal waard”, twitterde hij. “Zeg Denard, waar waren de sprinkles eigenlijk?”

Gepubliceerd op Sport Amerika
Tekst © honkbalopzolder
Foto: dno1967b
(De bewuste flessen van Hershey’s Chocoladesiroop)