De grootste kneus

image

Rapper 50 Cent zal eindelijk weer heerlijk kunnen slapen nu hij niet langer meer de grootste kneus is uit de honkbalgeschiedenis. Zijn ceremoniële openingspitch gold een tijdje als de meest sneue worp ooit, maar dit weekend ging Miss Texas daar glorieus overheen.

Monique Evans had zaterdag bij de wedstrijd tussen de Rangers en de Angels haar kroontje er speciaal voor op gezet. Met een grote lach maakte ze een onderhandse beweging en liet de bal los. Die viel al na een halve meter op de grond en stuiterde langzaam naar de backstop. De mascotte; een man verkleed als paard, en een Rangers-coach stonden er bij en keken er naar.

Zelf had Miss Texas op dat moment haar been in de lucht als een soort…,  als een, ja wat eigenlijk? “Ik deed een Arabesk. Dat is ballet. Dat is zo mooi. Ik wilde het een persoonlijk tintje geven, want ik ben nu eenmaal een ballerina.”

50 Cent keilde in mei bij een wedstrijd van de Mets bijna een fotograaf knock-out die niet eens in de buurt stond. Vrijwel meteen kreeg zijn worp de titel ‘meest beroerdste ceremoniële pitch ooit’ en werd hij op twitter belachelijk gemaakt met de hashtag #betterthan50cent.

Iedere dubieuze ceremoniële pitch werd daarna met die van de rapper vergeleken en beter bevonden. Dus ook die van een kat, een oma van 105 en een man zonder armen. “Ik heb een chronische spierblessure opgelopen in mijn linkerschouder van het buitensporig rukken. Dus rustig aan allemaal, haha”, reageerde de rapper.

Zelfs alle eerdere afgrijselijke worpen van bekende sterren haalden het niet bij die van 50 Cent. Zoals bijvoorbeeld  die van zangeres Mariah Carey. Zij gooide als een meisje de bal in de grond. Maar goed, ze is dan ook een meisje. Oud-atleet Carl Lewis is dat niet, maar deed het nauwelijks beter dan Mariah.

Carly Rae Jepsen smeet de bal ook al in het gras. De zangeres kon er wel om lachen. “Kennelijk heb ik met mijn mislukte pitch ESPN gehaald, haha. Pappie zal zo trots zijn.” Ze plaatste een serie foto’s van zichzelf op het net. ‘Kijk hier ben ik vlak voordat ik op de heuvel sta. En kijk dat ben ik net nadat ik de camera’s uit de handen van de fotograaf heb gesmeten.’

Basketballer John Wall haalde de thuisplaat ook niet zonder een stuit. Teamgenoot Trevor Booker dan weer wel en dat moest Wall weten ook. ‘John, kijk goed en maak aantekeningen. LOL’, twitterde Booker met bijbehorend filmpje. Wall mocht het maanden later weer eens proberen en speelde op safe. “Ik ga een boogballetje gooien. Simpel.” De lafaard.

Het handigste om dit soort blunders te voorkomen is heel makkelijk: even van te voren een paar balletjes gooien vanaf de heuvel. Maar daar wilde Miss Texas niet aan beginnen. “Ik heb helemaal niet geoefend en hoopte dat het goed zou gaan en iedereen zou klappen. Toen ik gooide was er vast een briesje, waardoor de bal viel. Dat moet haast wel. Toch?” Op zich een opmerkelijk motto voor een Miss: ‘niet oefenen en hopen dat het gaat lukken.’ Dat is weer eens iets anders dan ‘wereldvrede’.

50 Cent kan dankzij Miss Texas zijn honkbalpet gerust weer zonder schaamte dragen, maar zijn worp zal niemand snel vergeten. Bij iedere nieuwe kneus zullen we zijn filmpje wel weer zien. Jammer 50 Cent. Toch niet helemaal verlost.

Gepubliceerd op Sport Amerika
Tekst © honkbalopzolder
(Foto: Kroon van Miss Texas)