De kinderwens van Charlie Sheen

image

Kinderen die een honkbalwedstrijd bezoeken zijn over het algemeen snel tevreden. Geef ze limonade en een zakje chips en je hoort ze niet meer. Maar er is één ding dat ze nog liever willen en dat is een echte wedstrijdbal.

Zondagavond in de wedstrijd tussen de Braves en de Cardinals greep een vader een homerun van Jason Heyward en gaf de bal aan zijn zoon. Het jochie straalde en hield secondelang de bal met gestrekte arm trots omhoog voor de camera.

Als vader kun je maar beter zorgen dat je de bal ook echt te pakken krijgt. Een man met een catcherhandschoen had bij een wedstrijd van de Astros een hoge foutbal zo voor het grijpen maar liet hem stuiteren. Tot ergernis van zijn kind, die hem voor de grap een paar tikken uitdeelde. Ook in een duel van de Giants miste een vader een buitenkans. Hij kreeg een linedrive vol op zijn schouder en de bal rolde zo van hem weg. Zijn zoon reageerde boos en stompte hem liefst zes keer. De man had zichtbaar pijn en schaamde zich waarschijnlijk dubbel zo erg. Iedereen wist nu dat hij niet kon vangen en dat zijn zoon een verwend ettertje was.

Zo heel moeilijk is het nou ook weer niet, want zelfs Justin Bieber kan het. De popster greep bij een duel van de White Sox een afzwaaier van Paul Konerko. Bieber twitterde natuurlijk gelijk ‘awesome’ en gaf de bal daarna aan een jongetje. Dat dan weer wel. Overigens ving Bieber hem niet zelf. Een andere supporter miste en Bieber hoefde de bal alleen nog maar op te rapen.

Maar niet iedere ster is zo gul voor kleintjes. Zowel zanger Jermain Jackson als Hall of Famer Rickey Henderson hielden hun bal, terwijl kinderen naast hen er om vroegen. “Je krijgt die bal niet. Die houd ik voor mijzelf’’, reageerde Henderson.  “Ik wilde altijd al een bal vangen. En deze geef ik thuis een mooi plekje.” Als troost gaf Henderson het kind een andere gesigneerde bal.

Toch is niet ieder kind blij met een souvenir. Steve Monforto plukte in 2009 bij een wedstrijd van de Phillies leunend over de reling van het tweede dek een bal uit de lucht. Juichend ontving hij high fives. Daarna ging hij zitten en gaf de bal aan zijn driejarig dochtertje. Die gooide hem direct naar het benedendek. Lachend van ongeloof gaf Monforto haar daarna een knuffel en een kus. “Ik wilde niet dat ze dacht dat ze iets fout had gedaan.”

Sommige volwassenen verliezen nooit hun kinderwens. Charlie Sheen wil zijn hele leven al zelf een bal vangen. In april 1996 bij een wedstrijd van de Angels kocht de acteur de tickets van meer dan 2600 zitplaatsen om zijn kansen te vergroten. “Ik wilde niet over het publiek heen kruipen voor een bal. Ik wilde geweld voorkomen.” Maar er kwam helemaal niks zijn kant op. Ook niet tijdens de batting practice. Hij zat daar maar in zijn eentje een paar uur lang te wachten. Op een bal die maar niet wilde komen.

Gepubliceerd op Sport Amerika
Tekst © honkbalopzolder
Foto: MudflapDC