Dag Letterman

image

Vannacht nog één show en dan is David Letterman er klaar mee. De presentator stopt na 33 jaar voorgoed met zijn latenight programma. Dat is jammer voor honkbalfans, want het ging bij Letterman vaak over de Major League.

In zijn lijstjesrubriek ‘De Top 10’ kwam honkbal veel voor. Wat zijn de tien excuses van Cubs-spelers waarom ze de World Series al meer dan honderd jaar niet hebben gewonnen? (Onder andere omdat je het op televisie nou eenmaal beter ziet). Hoe kun je de naam van Hall of Famer Kirby Puckett tien keer verkeerd uitspreken (Kooby Pickett, Creepy Pockets, Turkey Buckett). Tien redenen waarom de Mets beroerd spelen (Al die lege stoeltjes leiden zo af. Pitchers van de tegenpartij smijten veel te hard)

Letterman gooide in een drukke winkelstraat batting practice op Josh Hamilton, brak een honkbalknuppel met Bo Jackson in tweeën en maakte taco’s met Terry Forster.

Hij moest Forster daarvoor eerst flink beledigen trouwens. De pitcher van de Braves woog dik 125 kilo en Letterman noemde hem een ‘fat tub of goo.’ Dat betekent ongeveer een vette ton vol brij. Heel sportief wilde Forster best langskomen. Terwijl hij voor de grap een paar broodjes in zijn mond propte hing hij uitgezakt op de bank. Of Forster het erg vond dat Letterman hem zo had genoemd. “Eerst dacht ik die gast neemt mij in de zeik. Ik zal hem krijgen en klaag hem aan. Toen nam ik een douche en keek eens goed in de spiegel en dacht: hij heeft gewoon gelijk, haha. Hoe kan ik hem nou aanklagen?”

Hank Aaron vertelde bij Letterman hoe hij vlak na zijn record brekende 715e homerun weer het veld in moest. De team-assistent brulde dat president Nixon aan de telefoon was en hij snel moest komen. “Ik zei, dat is mooi, maar wat wil je dat ik doe? De wedstrijd stoppen? Zet de president maar in de wacht. Ik kom zo bij hem.”

Speciale aandacht had Letterman voor Alex Rodriguez. Meerdere top 10’s gingen over de weinig geliefde Yankee. Letterman had tien berichten die op A-Rods antwoordapparaat stonden nadat hij betrapt was op doping (Hey, Sammy Sosa hier, doe alsof je geen Engels spreekt). Tien excuses waarom hij doping gebruikte (Ik heb ergens gelezen dat je iedere dag acht glazen steroïden moest drinken. Het was een schreeuw om hulp, net als mijn relatie met Madonna). Wat dacht A-Rod nadat hij een bal op zijn arm kreeg? (Hé dat is mijn injectie-arm. Ik voel lekker niks, dank je wel steroïden. Het is net alsof je in bed ligt met Madonna).

Na morgen nooit meer een Letterman-top tien over honkbal. Dus tot slot nog een paar oneliners uit zijn lijstjes omdat ze zo leuk zijn. Uit 10 manieren om fans terug te winnen: spelers mogen drugs gebruiken zo lang ze maar genoeg meenemen voor iedereen. De leukste van 10 mensen die waarschijnlijk nooit het homerunrecord zullen breken: Bill Clinton, tenzij homerun straattaal is voor seks, dan staat hij niet op deze lijst, want hij heeft veel, heel veel seks. De grappigste uit de 10 beste afgekeurde MLB-slogans: honkbal, net iets leuker dan badminton.

Gepubliceerd op Sport Amerika
Tekst © honkbalopzolder
Foto: niallkennedy