Blinde honkbalidioot

image

Het is tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de Sport Amerika MLB-awards. Een echte traditie, want als je iets voor de tweede keer doet en van plan bent dat voortaan ieder seizoen te doen heb je zomaar ineens een nieuwe gewoonte bij de lurven (of kladden).

De titel voor de grappigste spelersvrouw levert direct twee winnaars op: de echtgenote van Brandon McCarthy en die van Joe Kelly.

Halverwege het seizoen verkochten de D’Backs McCarthy aan de Yankees. De pitcher moest direct het mes op zijn kin zetten aangezien Yankee-spelers geen baard mogen hebben. Blij twitterde zijn vrouw Amanda: ‘Haha, nu moet je dat vieze ding dat op je gezicht groeit afscheren. Ik heb gewonnen!’

Ashley Kelly was al even grappig op twitter. Haar man Joe was in september blij dat hij met de Red Sox tegen Derek Jeter speelde. Direct wilde de pitcher op de foto met de levende Yankee-legende. Reactie van Ashley op twitter: ‘Toen ik twaalf was hoopte ik dat ik met Derek Jeter zou trouwen. In plaats daarvan ben ik getrouwd met een gast die tijdens een ceremonie een selfie maakt met Jeter.’

De meest bijdehante speler is D’Backs infielder Jake Lamb. De rookie sloeg in augustus zijn eerste homerun in de Major League en zijn teamgenoten deden voor de grap net alsof hij niet bestond. Humor om te lachen. Nou en, dacht Lamb. Hij wandelde de dug-out in, gaf een paar denkbeeldige vrienden een high-five en ging tevreden zitten. Vlak daarna doken zijn teamgenoten lachend op Lamb.

De grootste held buiten het veld is Chris Davis van de Orioles. Het is natuurlijk jammer dat hij werd betrapt op doping, maar zijn extra spieren bleken dan wel weer handig voor een goede daad. Davis was getuige van een auto-ongeluk en zag een man bekneld onder een pick-up truck liggen. Dankzij de superkracht van Davis kon de auto omhoog worden getild en werd de man vlug bevrijd.

Grootste bluffer was Joe Nathan. De closer van de Tigers werd uitgefloten door zijn eigen publiek na weer een wanprestatie. Hij werd boos en streek de bovenkant zijn hand onder zijn kin als een echte Siciliaanse maffiosi. Maar heel stoer was het ook weer niet, want al snel maakte hij zijn excuses. Hij had het allemaal niet zo bedoeld.

Viespeuk van het jaar is Alex Gordon van de Royals. De outfielder had uit bijgeloof het hele jaar zijn petje niet gewassen. Het ding stonk zo erg dat hij bodyspray nodig had om de lucht te verdrijven. Misschien dat teamgenoot Salvador Perez hem daarbij hielp. Die spuit namelijk uit bijgeloof vrouwenparfum op zijn lichaam. Het kan natuurlijk niet anders dat Perez hiermee de frisse-speler award binnensleept.

Tot slot wint James Shields de prijs voor de beroerdste bijnaam. Ze noemen de Royals pitcher ‘Big Game James’, net als zijn grote held basketballer James Worthy. Maar Shields heeft er tijdens de play-offs te vaak een zootje van gemaakt om die naam nog serieus te nemen. Mensen stellen voor om zijn nickname te veranderen in ‘Big Lame (armzalig) James’. Acteur en honkbalfan Charlie Sheen zal dit vast een goed idee vinden. Die twitterde nadat Shields werd weggeslagen in Game One van de World Series: ‘Welke blinde honkbalidioot heeft jou deze bijnaam gegeven?’

Gepubliceerd op Sport Amerika
Tekst © honkbalopzolder
Foto: Keith Allison