Grote duikbrillen

image

De play-offs in de Major League zijn dik een week onderweg en we hebben al weer een hoop geleerd.

Bijvoorbeeld dat oude vrouwtjes zonder problemen een dug-out kunnen binnenvallen. Tijdens de Wild Card wedstrijd tussen de Pirates en de Giants was een vrouw de weg kwijt en stond ze zo maar naast Hunter Pence. De outfielder van de Giants deed net alsof een bejaarde in een dug-out heel normaal was en wandelde lachend verder.

De veiligheidsagent vond het minder grappig en gebaarde verbaasd WTF doet zij hier en besloot de verwarde dame weg te sturen.

We weten nu ook dat Zack Greinke snel moppert op persconferenties. De pitcher van de Dodgers antwoorde zuchtend op een vraag over de hoeveelheid rust tussen zijn starts. Daarna klonk een zeikerig: “Gaan jullie nog betere vragen stellen?”

Buck Showalter is de coolste coach tot nog toe. Bij een stand van 1-2 in de negende inning tegen de Tigers, met het tweede honk bezet en één man uit sjokte de Orioles-coach naar de heuvel. Zijn club leidde in de best-of-five series met 2-0 en hij zei tegen closer Zach Britton kalm: “Zet deze slagman met vier wijd op één. De volgende gast slaat hem in de dubbel en dan gaan we allemaal lekker naar huis.” Britton knikte, gaf vier wijd aan Nick Castellanos en verdomd, Hernan Perez sloeg hierna een rustig rollertje in een dubbelspel. Hupsakee, Orioles in de finale van de American League.

En ook al speelt hij niet mee in de play-offs en is hij met pensioen, dan gaat het toch nog over Derek Jeter. De Yankee was te gast bij de Tonight Show van Jimmy Fallon. Veel meer kwamen we niet te weten over de kortestop. Over Fallon wel. Fallon gaat graag golfen met Jeter, vindt Jeters ouders geweldig, vindt Jeter geweldig en hij was ook bij het afscheid van Jeter in Yankee Stadium. Dat konden we zien in een filmpje. Jeter sloeg zijn epische laatste honkslag in New York en wij zagen een cirkel om een juichende Fallon. Mijn broer dacht dat dit satire was. Ik weet het niet.

Maar de belangrijkste les deze week: als je wint draag een duikbril, maakt niet uit hoe groot. Die hebben de honkballers niet nodig om te gaan zwemmen, nee ze kunnen er heel simpel hun ogen mee beschermen tijdens kleedkamerfeestjes met rondspuitende champagne.

Op twitter werden deze bebrilde spelers natuurlijk direct weggezet als een stelletje mietjes. Echte mannen als Babe Ruth of George Brett zouden nooit hebben gepiept van een paar druppels champagne. Die lachten hard als de drank hun ogen binnenstroomde.

Maar na wat googelen denk je daar heel snel anders over. Met een beetje pech vreet de alcohol zich in het hoornvlies en heb je blijvende oogschade. Op zijn minst heb je een paar dagen pijn aan je ogen en zie je wazig. Niet handig als de volgende play-off wedstrijd al weer op het programma staat.

Voor wie nou nog wil zeuren over spelers met te grote duikbrillen stel ik daarom voor: leeg eerst een fles champagne in je ogen, praten we daarna weer verder.

Gepubliceerd op Sport Amerika
Tekst © honkbalopzolder
Foto: Keith Allison