Mulders pech

image

Nog voordat Mark Mulder ook maar één bal heeft kunnen gooien is zijn seizoen al weer voorbij. De 36-jarige pitcher die bezig was aan een spectaculaire comeback, scheurde dit weekend bij een warming-up zijn achillespees en is zeker vijf tot acht maanden uitgeschakeld.

Het ongeluk gebeurde toen Mulder achteruit rende om zijn spieren los te maken. “Ik ging niet eens heel hard. Ik stopte om weer vooruit te rennen, hoorde iets knappen en viel bijna voorover. Ik was even in de war en dacht dat mijn schoen was gebroken. Maar al snel voelde het alsof de bal van mijn voet niet meer vast zat. Ik probeerde een stap te zetten, maar kon niet meer bewegen.”

In januari voelde de lefty zich nog een mazzelaar met een contract bij de Angels op zak. Dik vijf jaar had Mulder niet gehonkbald wegens een slepende schouderblessure, maar dankzij een nieuwe beweging per toeval op televisie gezien, leerde hij deze herfst weer pijnvrij te gooien.

De Angels waren er van overtuigd dat de voormalig toppitcher weer zijn oude niveau zou kunnen halen. “Hij heeft zo hard gewerkt”, zei Angels-coach Mike Scioscia. “Hij gooide nu al bijna zo goed als in zijn beste jaren. We waren allemaal heel enthousiast. Ik hoop echt dat hij nu niet opgeeft.”

De 36-jarige Mulder weet niet of hij het volgend jaar opnieuw gaat proberen bij de Angels. “Ik zou graag ja zeggen, maar ik weet het gewoon niet. Ik moet afwachten wat de dokters zeggen. Als het mijn elleboog of schouder was geweest dan had ik zeker ‘tot ziens’ gezegd. Deze blessure maakt het extra lastig.”

Veel spelers reageerden aangeslagen op het nieuws. “Ik ben er doodziek van”, liet oud-teamgenoot bij de Athletics Tim Hudson weten. Mulder bleef nuchter. “Ik kan hier nog wel mee omgaan”, twitterde hij al snel. “Maar mijn zoon was in tranen toen hij mij op krukken met een voet in het verband zag aankomen en ik moest vertellen dat ik niet kon pitchen. Dat was moeilijk.”

Later vertelde hij: “Het was een moeilijke dag, maar goed je gaat naar bed en je wordt weer wakker. De blessure zal zeker genezen. Ik weet dat er genoeg mensen zijn die het een stuk slechter hebben dan ik.”

Tekst © honkbalopzolder
Foto: Sarah Milford
(Rechts Mark Mulder in zijn tijd bij de Cardinals)