Poolgate

image

Dat honkballers af en toe kinderachtig in elkaar zitten bleek maar weer eens vorige week woensdagnacht toen de Diamondbacks diep beledigd waren na een onschuldige sprong van Dodgers-spelers in hun zwembad.

Eerder die avond hadden de Dodgers de D’backs verslagen, wonnen daarmee de divisietitel en vierden feest in de kleedkamers. Totdat na een tijdje één van hen op het idee kwam een frisse duik te nemen. Uitgelaten renden ze richting het outfield en klommen over het hek. De eerste Dodger plaatste een bommetje en daarna plonsde ook de rest in het water.

“Stijlloos en disrespectvol”, reageerde Willie Bloomquist even later in een interview. “Ik had gedacht dat ze wel wat meer klasse hadden”, mopperde de infielder van de D’backs. Kort daarna kopte de Arizona Central: ‘De Dodgers zijn idioten’, en vanaf dat moment stond een legertje van columnisten en journalisten klaar om eens flink over de kwestie heen te walsen.

“Om je kapot te schamen”, vond Skipp Bayless van ESPN. “Waar is de Dodger blue class gebleven? Ergens rolt Koufax nu met zijn ogen.” Zijn collega Woody Paige zag het probleem niet: “Ik houd er wel van als profs zich als 8-jarige jochies gedragen”.

Mark Curtis van Arizona 12 News noemde het een schande. “De Dodgers springen in ONS zwembad.” Maar volgens Jackie MacMullen vraag je er met een zwembad gewoon om. “If you build it, they will come”, parafraseerde ze de onliner uit de honkbalfilm ‘Field of Dreams.’ “Als je een honkbalstadion bouwt met een zwembad dan heb je jezelf sowieso al verlaagd”, vond Bob Ryan in Pardon the Interruption . “Ik begrijp niet dat een zwembad nu ook al heilig is”, vroeg Tony Kornheiser zich af. “Je maakt het schoon en stuurt de rekening naar de Dodgers. Als je ze niet in je zwembad wil, win dan gewoon die wedstrijd. Stop met klagen.”

Sommigen wezen op het feit dat president Derrick Hall van de D’backs van te voren nog had gevraagd geen feest te vieren in hun zwembad. Buster Olney van Baseball Tonight haalde dat argument vlug onderuit. “Dat is alsof je aan je grote broer vraagt of hij je alsjeblieft niet wilt stompen op je rechterarm. Dan slaat hij juist daar.”

Bill Plaschke maakte in het televisieprogramma Around the Horn een sterk punt. “Het stadion was leeg. Ze daagden niemand uit. Ze deden niks behalve feestvieren en lol maken.” Dat vond ook Brandon McCarthy van de D’backs. “Feestvieren is leuk. Het kan mij niet schelen waar en hoe je dat doet. Het enige waar wij ons druk om moeten maken is dat wij volgend jaar in het water liggen.”

Uiteindelijk bemoeide ook de politiek zich er mee. Senator van Arizona en oud presidentskandidaat (2008) John McCain twitterde: “Stijlloze actie van een stelletje overbetaalde, onvolwassen, arrogante, verwende ettertjes!” Compleet met hashtag: ‘ De Dodgers zijn idioten!’ Direct werd McCain afgeserveerd door Dodgers reliever Brian Wilson. “Senator McComplain weet natuurlijk het één en ander over de tweede plaats en over iemand die een flinke duik in een pool neemt (ik bedoel poll).”

En daarna werd het gelukkig weer stil.

Gepubliceerd op Sport Amerika
Tekst © honkbalopzolder