Harvey’s middelvinger

image

Voor Matt Harvey was het vorige week een klein beetje feest. Zijn Tommy John-operatie was alweer een half jaar geleden en blij twitterde de pitcher van de New York Mets een oude foto van zichzelf in een ziekenhuisbed. Glunderend in zijn operatiehemdje met een haarnetje op zijn hoofd steekt hij zijn middelvinger recht omhoog.

Lachen dacht Harvey, maar zijn club dacht daar anders over en was bang dat mensen het beledigend zouden vinden. Een persmedewerker van de Mets hing direct aan de telefoon en vroeg Harvey de foto te verwijderen.

Harvey is niet de enige honkballer die in de problemen is gekomen na een dubieuze tweet. Het gaat best vaak mis. Logan Morrison is daarbij zo’n beetje de grootste uitblinker. Zijn eerste misser was een twitterruzie met een fan. Morrison pikte een kritisch bericht niet en twitterde terug dat de man toch nooit seks zou hebben. De fan schreef dat hij een verloofde had. Morrison weer terug: ‘vindt hij het fijner als jij boven of onder hem ligt?’ De speler werd uitgemaakt voor homofoob en nederig bood hij zijn excuses aan.

Maar de outfielder had nauwelijks iets geleerd en begon een nieuwe oorlog op social media met een heel ander segment van de samenleving. Toen hij een keer een warenhuis binnenliep zag hij weer iets dat hem niet aanstond.  Snel greep hij zijn i-phone en typte: ‘Hé ik ben niet van plan hier geld uit te geven als ik een moeder borstvoeding zie geven.’

Morrison vond daarna kennelijk dat hij nog niet genoeg groepen had beledigd en twitterde: ‘Als ik een Native American was zou ik dan geen belasting hoeven betalen? Als het waar is ben ik zo jaloers.’ Columnisten reageerden cynisch. ‘Ja, want blanke mannen hebben het toch al zo moeilijk in Amerika.’

Matt Garza kon er ook wat van. De pitcher gooide vorig jaar voor de Rangers en maakte zich na een wedstrijd tegen de Athletics druk over een stootslag van Eric Sogard. Garza noemde Sogard een mietje en de vrouw van Sogard twitterde iets over zijn commentaar. Garza pareerde en schreef een serie tweets: ‘Geef je man zijn ballen terug’ en ‘Sommige mannen kunnen hun vrouw hun bek niet laten houden’.

In februari was Carlos Martinez van de Cardinals aan de beurt. Het bleek dat hij een heleboel pornofoto’s als favoriet had aangeklikt. De club zei zich te schamen. Net als Martinez zelf trouwens.

Toch weten genoeg honkballers hoe het wel moet. Brandon Phillips van de Reds kreeg eens een tweet van een 13-jarig jongetje met de vraag of hij bij zijn Little League wedstrijd wilde komen kijken. Phillips was toch in de buurt, dacht waarom niet en maakte met zijn bezoek het jongetje de populairste van de school.

Maar Huston Street weet pas echt hoe je twitter leuk kunt maken. De closer van de Padres heeft er een sport van gemaakt zijn teamgenoot Carlos Quentin zo veel mogelijk stiekem te fotograferen en zet het op dan internet onder #spyonCarlos. Dus zie je Carlos met opgeblazen haar, Carlos met een kruiswoordraadsel, Carlos in de keuken, Carlos die slaapt, Carlos met een potje crème en Carlos die tegen een potje crème praat.

Maar Harvey gaat dat allemaal niet meer doen. Die dacht na het telefoontje van de Mets weet je wat? Ik delete gelijk mijn hele account. Dat is pas echt een dikke vinger opsteken.

Gepubliceerd op Sport Amerika
Tekst © honkbalopzolder
Foto: Huston Street (Carlos Quentin die slaapt)